Werkwijze & Consult

Om goede keuzes te maken is het belangrijk om goed advies in te winnen. Mijn doel is daarom ook om u voldoende advies te geven om u te helpen bij het maken van keuzes betreffende de bescherming van de hoeven van uw paard. Tenslotte: “No feet, No horse”

Ik kan u advies geven om u te helpen een keuze te maken in de beste behandeling van de hoeven van uw paard.  Ik ben al jaren lang werkzaam als hoefsmid en ik gebruik die kennis om u een volledig advies te kunnen geven betreffende hoeven en eventuele extra bescherming.

Tijdens een consult kijk ik naar een aantal punten.
Zo is het belangrijk om te weten hoe een paard loopt en of er eventueel afwijkingen zijn in het looppatroon. Tevens komt natuurlijk de vraag langs of u zelf nog ergens tegen aan loopt.
Daarnaast gaan we kijken hoe de hoeven zijn qua kwaliteit en hoe de hoef gevormd is, tenslotte is geen hoef gelijk en sommig paarden hebben zelf 4 verschillende hoeven.
Bij het advies word ook het gebruik van het paard meegenomen in de vorming van het advies

  • Hoefschoenen: Mocht het advies Hoefschoenen zijn, dan word er tijdens een consult gekeken welke hoefschoenen het beste bij uw paard passen.
  • Hoefijzers: Mocht het advies Hoefijzers zijn, dan is er de mogelijkheid (mits binnen de regio van de smederij) om een afspraak te maken voor het beslaan.
  • Bekappen: Mocht het advies zijn bekappen, dan kan ik dit direct uitvoeren en worden eventuele aandachts punten voor het bekappen voor u op papier gezet.

Na een consult krijgt u een formulier met daarop alle bevindingen die gedaan zijn tijdens het consult. Tevens staan er op dit formulier eventuele aandachtspunten die belangrijk zijn voor de hoefverzorging (basis hoefverzorging, bekappen, en eventuele beschermingsadvies).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *